Luonnonvärjäreiden oma yhdistys

Ihmeellinen Ekoprintti -näyttely 2.-30.3.2022

Ihmeellinen ekoprintti -näytteyn juliste, jossa naishahmo ja kasvien kuvia.

Craft Corner Taito Galleria

20-vuotisjuhlavuottaan viettävän Värjärikilta ry:n näyttely CraftCornerissa Helsingissä on osa vuoden käsityötekniikkaa, luonnonväreillä värjäämistä, esitteleviä tapahtumia. Ihmeellinen ekoprintti esittelee yhdeksän taiteilijan ja käsityöläisen teosten kautta luonnonvärien mahdollisuuksia kankaankuvioinnissa.

Ekoprintti on verrattain uusi tekniikka, jolla puunlehtien, kasvien ja sienten herkät muodot ja värit kuvioivat kankaan. Kuviot siirtyvät kankaalle lämmön, ajan ja puretteiden yhteisvaikutuksesta. Onnistunut lopputulos on yhdistelmä kasvituntemusta, värikemiaa, kokeiluja ja taitoa, sekä luontoa kuuntelevaa ja kunnioittavaa asennetta. Näyttelytöissä nähdään myös muiden kankaan värjäys- ja painantatekniikoiden jälkeä, kuten shibori-värjäystä, kasviväripainantaa ja -maalausta.

Näyttely esittelee kymmenittäin luonnosta saatavia värejä: kotimaisista kasveista ja sienistä saatavia, klassisia kansainvälisesti käytettyjä kaunovärejä, keittiöiden ja teollisuuden sivuvirroista uutettavia olevia sävyjä, ja kotipuutarhassa kasvatettavista kasveista saatavia värejä. 

Taiteilijat: Kaarin Hellman, Maarit Humalajärvi, Kirsi Mantua-Kommonen, Outi Mäkelä, Ulla Lapiolahti, Tiina Lilja, Mervi Vuolas, Päivi Vaarula, Siiri Walve.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös maksullisia ekoprinttityöpajoja. Näistä Värjärikilta tiedottaa erikseen.

Ihmeellinen ekoprintti -näyttely 2.–30.3.2022
ma–pe klo 10–18, la 10–17
Craft Corner Taito Galleria, Eteläesplanadi 4, Helsinki